Sök

Starta eget med ett keramiskt café.

Keramiskt café är ett café med en något annorlunda inriktning. Här färgsätter gästerna ett utvalt keramiskt föremål på valfritt sätt. Detta innovativa koncept erbjuder gammal som ung en kreativ och social upplevelse i en avslappnad, attraktiv och rolig miljö. Besökarna av ett kreativt café är av olika karaktär. Det är allt ifrån kompisgäng och företags-kick-off till möhippa och barnkalas. Eller bara en drop-in kund som vill köpa sig en stunds kreativitet och avkoppling.

Hur fungerar ett keramiskt café?

Kunderna erbjuds att välja ett bränt keramiskt föremål (skröjbänt keramik eller bisque) och sedan dekorera med glasyrer. 

Kunden låter sig inspireras med tips och råd av personal. Att på fri hand kunna utforma de mest färgrika föremål i oändliga variationer, är just den själva kreativa upplevelsen för kunden. Glasyrerna är färdigblandade och lätta att använda. Även som okunnig lekman är det lätt att få ett resultat som kunden verkligen är nöjd med. Ofta återkommer kunden för att fortsätta på egen hand med nästa alster.

Alla nödvändiga material och tillbehör såsom bisque, färg, glasyr, penslar, svampar, stenciler, förkläden etc. finns tillgängliga för kunden i studion/kaffet. Medan och efter slutförande av sitt alster erbjuds gästen kaffe, dricka, tilltugg m.m. mot betalning.

När kunden är klar med sitt föremål lämnar hen den till personalen som i sin tur klarglaserar föremålet och gör det klart for glasyrbränning i studions keramikugn. Ofta sker bränningen under natten och föremålet är då klart för avhämtning en eller ett par dagar senare. Vid avhämtning sker själva "belöningen" med att det färdiga slutresultatet nu har framträtt.

Från bränd lera till skinande glasyr i regnbågens alla färger och fler därtill gör vilken kaffebesökare som helst sugen på att komma igen för en ny sittning. Att de sedan kommer att använda sina föremål hemma eller på jobbet gör upplevelsen desto mer långlivad. En del kreativa caféer erbjuder också hemleverans mot förskottsbetalning av fraktkostnaden. Andra jobbar som ambulerande kreativa cafeér och besöker kunderna i deras lokaler.

Vad som krävs för att driva ett keramiskt café?

Alla som har ett affärssinne och tycker om hantverk kan driva ett keramisk cafe. Förkunskaper i keramik är inte nödvändiga. Caféet behöver inte vara stort men skyltfönster är en fördel för att få ut mesta möjliga av läget. Inredningen bör vara inbjudande men också funktionell. Ljuset ar viktigt eftersom man arbetar med färg och form. Skön bakgrundsmusik ökar trivselfaktorn. Givetvis ska det finnas kaffe, kaka, läsk, smörgåsar, snacks m.m. tillgängligt. Dessa komplement utgör en del av omsättningen och lönsamheten.

Våra leverantörer för bisquen och giftfria glasyrer är Gare och Mayco, USA. Leverantörerna borgar för att bisque och glasyrer fungerar ihop. Vi tillhandahåller dessutom alla nödvändiga verktyg, penslar, stenciler, svampar med mera och lätt användbara keramik ugnar. 

Vad erbjuder vi på Art4Fun?

Vi är leverantör av bisque, glasyrer m.m. till ett antal keramiska caféer i Sverige, Danmark och Tyskland. 

Du kan köpa allt som du behöver för att komma igång med ett keramiskt cafée såsom ugn, ett urval av bisque föremål och glasyrer som vi vet är populära i andra keramiska caféer.