Sök

Hem » Glasyrer » Stengodsglasyrer
Stengodsglasyrer

Stengodsglasyrer

Stengodsglasyrer är blanka, matta, eller med effekter, beroende på vilken färg man väljer. Glasyren finns färdigblandad som penselglasyr och vissa finns i pulverform (dry) som doppglasyr. Färg och effekter varierar beroende på applicerad tjocklek, bränntemperatur, hålltid och leran. Färgproverna som syns på hemsidan är brända vid 1200°C på vit stengodslera.

De flesta av våra stengodsglasyrer är livsmedelssäkra. De som inte är det har ett varningstecken på burken och i beskrivningen på vår hemsida.

Eftersom leror kan variera och har olika egenskaper, rekommenderar vi att glasyren testas på en liten bit på den leran som ska användas. De kan brännas upp till 1300°C men man måste räkna med att färgen kan ändra sig och de blir mera rinnigt vid högre temperturer. Man kan kombinera alla stengodsglasyrer av samma tillverkare med varandra och kan då få ytterligare effekter och färger. Då lägger man ett eller två lager av den ena glasyren över en färdig-torkad annan stengodsglasyr. Här hittas inspirationer: Amaco och Mayco

Vissa lergodsglasyrer (se rubrik penselglasyrer för lergods) kan brännas vid 1200°C, de blir då rinniga och kan ändra färg. Färgpalett på hur de ser ut hittas under respektive glasyr i fliken dokument (Foundations, Stroke&Coat, Jungle Gems, Crystalites och Elements).

Produkter
12 36 72
Totalt 347 poster
Sida 1 av 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10