Sök
Hem » Glasyrer » Stengodsglasyrer
Stengodsglasyrer

Stengodsglasyrer

Stengodsglasyrer är blanka, matta, eller med effekter, beroende på vilken färg man väljer. Glasyren finns färdigblandad som penselglasyr och vissa finns i pulverform (dry) som doppglasyr. Alla våra glasyrer smälter ut redan vid 1200°C och man får bästa resultat vid 1200°-1220°C. När man bränner vid högre temperaturer kan vissa glasyrer ändra färg. Färg och effekter varierar beroende på applicerad tjocklek, bränntemperatur, hålltid och leran. Färgproverna som syns på hemsidan är brända liggandes vid 1220°C på vit stengodslera.

De flesta av våra stengodsglasyrer är livsmedelssäkra. De som inte är det har ett varningstecken på burken och i beskrivningen på vår hemsida.

Vi rekommenderar att alltid testa våra glasyrer innan applikation på produktionen, eftersom olika leror, brännkurvor och temperaturer kan ge olika resultat än visad på vår hemsida. Glasyrerna kan brännas upp till 1280°C men man måste räkna med att färgen och strukturen kan ändra sig och de blir mer rinniga vid högre temperturer. Man kan kombinera alla stengodsglasyrer av samma tillverkare med varandra och få ytterligare effekter och färger. Då lägger man ett eller två lager av den ena glasyren över en färdig-torkad annan stengodsglasyr. Här hittas inspirationer: AmacoMayco och Laguna

Vissa lergodsglasyrer (se rubrik penselglasyrer för lergods) kan brännas vid 1220°C, vissa kan bli rinniga och ändra färg. Färgpalett på hur de ser ut hittas under respektive glasyr i fliken dokument (Foundations, Stroke&Coat, Jungle Gems, Crystalites och Elements).

Totalt 589 poster
Sida 1 av 17
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11